hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

sangkar ad hoc......
Sunday, April 25, 2010
semalam, ahad 25/04/2010, aku ngan hikerstarz telah berjaya mengunjungi rabbit farm milik mraafifi di lunas, dengan tujuan merembat sepasang lop ear... byk rupanya dorang punya lop..ish..ish..geramnya akuuu....hehehe..nk ambik gambaq farm dia, rs segan laa pulak..tp takper..janji sepasang lop telah bertukar tuan....



oleh kerana kandang dah x cukup, kami terpaksa laaa cari idea kat mana nak letak rabbit yang makin bertambah nih...akhirnya sebuah bekas terpakai terpaksa di convertkan menjadi kandang 4 cell... tu gambaq hikerstarz dengan x pakai baju sedang bekerja keras menyiapkan kandang tersebut...dan hasilnya cam kat sebelah dan kat bawah nihhh...

pandangan dalam sel dan pandangan sisi kandang adhoc tersebut....siap dlm masa 45 minit jer...




ni gambaq lop yang berjaya dirembat dari rabbit farm mraafifi, lunas. yang putih jantan, yg tri colour tu betina..tp la ni kedua2nya berada di kangar....dia yang beli..dia wak balik rumah dia laaa...


yang ni bapak lop ear yang dapat dari ladang arnab dehan..tp dia kurang sihat..tgh proses perubatan.... dan anak5 ekor ni pon diambil dari ladang dia jugak...

so sekarang ni kat bangsal kami kat kampung ni dah ada 4 ekor jantan baka, 9 induk betina, 4 ekor anak berumur 2 bulan , 4 ekor anak berusia 2 minggu dan 5 ekor anak berusia 1 minggu...

yang ada kat kangar dan bakal di transfer ke sini kalo tak silap ada lagi dalam 4-5 ekor kot... so rasanya dah cukup banyak dah bagi kami yang baru menceburi bidang nih...

nnt apdet lain..ni pon tak tau nk report apa dah...
posted by MYkampage @ 10:48 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net