hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

status terkini
Wednesday, April 20, 2011

anak anak capang yang terkini..2 ekoq putih tompok hitam, sekoq brown milo


oleh kerana beban kerja yang semakin bertambah, projek arnab ni makin lama makin slow. dek keran kurang perhatian maka projek pembiakan pon agak terbantut. ni adalah anak batch last sebelum projek ini terhenti seketika. skala stok pon terpaksa dikurangkan hampir 70%. skang ni suma arnab2 ni dijaga 100% oleh kedua ibubapa kat kampung.
mana-mana baka yang kelas A tu telah dipindahkan ke rumah adikku, mykelinci untuk perhatian dan penjagaan yang lebih sistematik. belaiu telah membiakan baka2 tersebut . di kampung ni tinggal baka biasa. sayang jugak nk stop terus so aku maintainkan yang ada jer. insyaAllah..kalo keadaan kembali pulih, aku akan restructure balik projek ni...


posted by MYkampage @ 10:22 PM   0 comments
news update - off topic
Sunday, April 10, 2011

hehehe posting kali ni x berkaitan arnab, ni posting tentang projek baru aku, untuk kesihatan dan kecantikan. kepada pembaca blog aku kalo sesapa berminat jgn memalu nk bgtau. ni bukan orang punya, kompeni sendiri yang punya.

www.primaalliance.blogspot.com


Khasiat Susu Kambing

Mengamal meminum susu kambing akan menjadikan pemikiran bertambah pantas, tajam dan tahap ingatan meningkat. Ketika itu penghayatan dan kematangan akan terbentuk dengan mantap dan disebut emotional quotient (EQ). Selain itu susu kambing ini dapat menguatkan belakang, memperbaiki penglihatan dan menghindari penyakit lupa.

Tentu ada hikmah mengapa Rasulullah S.A.W. mengembala kambing padau satu ketika dahulu. Ini bererti kambing adalah haiwan yang pernah dijaga oleh Nabi kita. Peristiwa perjalanan Nabi Muhammad S.A.W. ditemani Abu Bakar dan detik cemas hamba Abu Bakar, Amir bin Fuhairah mengembala kambing pada waktu siang di cerun Gua Thur yang berbahaya. Pada malam hari pula, menyaksikan Amir memerah susu kambing untuk diberi minum kepada Nabi Muhammad S.A.W. dan Abu Bakar.

Susu berkhasiat ini mengandungi pelbagai zat seperti Vitamin A, B1, B2, C, D, E, Panthotemic Acid, Kalsium, Folic Acid, Fiboflavin, Niacin, Biotin, Folasi, Sodium, Potassium, Magnesium, Phosphores, PH Non Organic, Chlorine, Citrete, Folaci, Choline, dan Inositol.

Menurut kajian juga, susu kambing mudah dihadam yang hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu. Carilah susu kambing berdekatan anda!


Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa:

1.Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein
Protein) = penyebab utama alahan

2.Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi
berbanding dalam susu lembu

3.Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu
lembu

4.Proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja
berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam

5.Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang
asidik

6.Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu
lembu:-

2.1 kali ganda Protein, 2.2 kali ganda Kalsium,2.0 kali ganda Zat Besi 2.0 ,2.1 kali ganda Potasium,3.8 kali ganda Vitamin A ,2.0 kali ganda Garam Galian,Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing?
Merawat Kencing Manis,Sakit Jantung dan Darah Tinggi,Gastrik,Asma
(Lelah),Acute Anemia,Tulang Belakang Reput,Angin Ahmar,Insomnia,Kebas Kaki dan
Tangan, Migrain,Semput,Masalah Keletihan, Masalah Kulit,Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran,Masalah Susah Buang Air,Besar dan Buasir.

Khasiat Collagen:

1. Mengurangkan kedutan.
2. Membantu mengekalkan kecantikan dan awet muda.
3. Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.
4. Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.


”lebih kandungan dengan harga yang lebih rendah, kualiti setanding jenama terkenal”

www.primaalliance.blogspot.com


posted by MYkampage @ 11:11 PM   0 comments
anak capang yg dh besaqq...
Sunday, February 27, 2011


haaa..ni la dia anak2 capang yang dh agak besaq dah, comeyyy bukan main...tp yang paling best yang kaler brown nih..comel gilaaa....i'll keep it...hehehe not for sale laaaa yang nii... harap2 dapat besar dan sihat...
posted by MYkampage @ 9:40 PM   0 comments
2011 1st news
Tuesday, February 22, 2011

ni laaa latest gambaq yg aku ambik t..si capang dgn 3 babynya...2 ekoq ikut stripe dia..sekoq lagi tu kaler brown kehitam-hitaman...kat pict ni x nmpk pasal dia dok menyusu kat bwh...

laa ni baru semangat skit nk update..dah buleh tangkap gambaq..dulu nk update pon malas sbb cerita saja takda bukti x bes laaaa nk layan...so la ni dah buleh ambik gambaq...insyaAllah akan di apdet dengan lebih kerap....
posted by MYkampage @ 6:56 AM   0 comments
nota awal tahun
Thursday, February 10, 2011
hmmmm..sedaq x sedaq dah masuk bulan feb dah taun baru ni, rasanya blom sempat nk wat apa yg baru..masih dok continue hat lama jugak.....blog pon dah penuh dengan sawang..hehehe lama x update, selain xder idea, xder progress dan juga yang paling penting xder lagi internet connection yang freee....hahahaha
tambahan pulak la ni bz sentiasa..apa yang dibzkan pon x tau, hmmmm...kengkawan yg masih bertahan nmpk semakin power dengan baka-baka hi-class...dah byk msuk karnival dan pesta2. aku????....masih di situ..hehehe..no prob..one day i'll be BACK!!!!!!
posted by MYkampage @ 2:13 AM   0 comments
selamat pengantin baru "bapak arnab"
Monday, October 11, 2010
hehehehe...saja buat tajuk yg bes skit..sbb dah lama x update..bukan apa bz skit..pasai adik aku si hikerstarz a.k.a Helmi ni nk kawin dan telah pon selamat menjadi suami kepada isterinya pada 10.10.10 kemarin... so post yg ni nk boh gambaq kawin dia laaa untuk tatapan sesiapa yang melayari blog aku nih....tp sebelum tu..update untuk arnab kami..sepanjang tempoh aku x update ni kami telah menerima 20 ekoq anak dari 4 ibu....itu sahaja..nnt aku free skit aku update dengan gambaq sekali...layaaaannnn...












posted by MYkampage @ 3:21 AM   0 comments
untuk dijual
Friday, September 17, 2010
Alhamdulillah... setelah menyambut hari raya aidilfitri semua kena back as usual balik ler..heheh segala kerja2 yang tersngkut, bisnes yang slow, program yang tertunda,...dan pastinya blog yang x di apdet...harus dimulakan segera dan pastinya 2 minggu ni akan jadi minggu yang paling sebukk..

hmmm...lepas ray ni x der apa yang menarik cuma, dah ada rabbit kami yang klas A tu dah mula menunjukkan tanda2 bunting dan akan melahirkan cahaya mata mereka dlm masa terdekat...so yang mana agak2 dah besaq tu terpaksa laa di letgo.....antaranya adalah cam kat bawah ni ler...

so..pilih2..mana berkenan....kalo x dak yg bekenan..kami laa yang bekenan..hihihiihih

yang ni umo dalam 1-2 bln

SOLD
SOLD
SOLD
SOLD
SOLD
SOLD
SOLD

yang ni umo dalam 2mgg-1 bulan


posted by MYkampage @ 11:54 PM   3 comments
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net