hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

musim beranak.....
Wednesday, August 25, 2010
wahhh..minggu ni paling sibuk, ari2 ada ibu yg beranak...tp yang x best tu..suma x bagi isyarat dl..takdak pon cabut bulu..tgk pepagi..dah tegolek 2-3 ekoq anak...kenaaa kutip boh dalam raga...raga dah standbye dah...ada pulak yang br 1st time beranak x pandai nk bagi susu..kena buat manual feeding plak..jenuh..mana nk pegang ibu..nk ejas anak tu lagi...hehehe tapi ni suma cobaan..part ni yang best dalam penternakan..bila tgk ternakan kita makin berkembang....

antara yang sempat diambil gambaq...

1- si jambul dgn anaknya 2 ekoq...ni 1st baka power yang beranak..


2- ni si milky dengan anknya 4 ekoq


3- ada 2 TB yang beranak tp umoq anak dia x panjang... yang sekoq tb tu anak dia 2 ekoq tp mati sbb lahir x ckp bulan, yang lagi satu ibu tu dia makan sekoq anak dia..lagi sekoq jatuh kat bawah..di patuk oleh ayam...

masih ada lagi 5-6 induk yg dok tunggu giliran masuk spital nih..so berita selanjutnya akan di apdet dari semasa ke semasa...
posted by MYkampage @ 2:18 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net