hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

soalan aku dan jawapan sifoo
Saturday, February 14, 2009
Old Yesterday, 05:19 PM
Joe Mendula Joe Mendula is offline
Enthusiast
Join Date: Aug 2008
Location: Duyung, Melaka
Posts: 1,157
My Mood:
Joe Mendula is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kampage View Post
salam, mau tanya otai/sifoo, akunyer arnab tu ada seko yg aku rs kena penyakit. kat kaki dia ngan idung dia ada cam kelemumur berkuping2 kaler putih.. aku tgk arnab tu cam x selesa jer...cam gatal2 kot...lgsatu kat telinga dia pon ada..tp mcm ketul2 kecik kuping tuh...apa penyakit tuh?? bahayo ker tak kat partner dia??? ubat apa yg sesuai...toloooong ...tq

Kene pegi dapatkan jab dari vet secepat mungkin....kurap ler tuu....penyakit tu tak bahaya...tapi boleh menjangkiti arnab lain...berkurap sumanya nanti.

Tp bagi kwn sendiri....kwn akan lumur tempat jangkitan tuh dan sekitarnya dengan minyak goreng ikan dulu...pastu quarantine...jauh dari arnab2 lain...kalau 1 minggu tak improve...baru gi jumpa vet. Kat Vet swasta...1 jab tu kene RM30. Kat Jabatan Vet...RM10.

Kandang dah kena spray clorox nih....kosongkan beberapa jam lepas spray.
__________________
JOE AGRO BIZ
Menternak,Memborong dan Menjual Arnab.
Website : Kebun Arnab Ar Rasya
Email : mjoe2447@gmail.com
HP : 0166490062
Lot 913C, KM4 Semabok,75050
Melaka Tengah,
Bandaraya Melaka Bersejarah
.


Today, 04:11 PM
Joe Mendula Joe Mendula is offline
Enthusiast
Join Date: Aug 2008
Location: Duyung, Melaka
Posts: 1,157
My Mood:
Joe Mendula is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kampage View Post
ha'ah..akunyer bunny 2 ada simptom camtu laaa...blom satu badan laaa..kat kaki di jer ada kuping2 tu...aku dah lumur minyak lauk(minyak goreng ikan) dah..skang ni kuarantine dlm kotak...pagi tadi cek seko lagi pon sama cuma kurang skit dr yg 1st..

nak tanya tuan..kalo kurap tu apa penyebab dia??..nk kata cell kotoq..aku cuci ari2...hmmm..bleh ..ada cadangan pencegahan tak???

sori kalo byk tanya..hehehe nk jadi penternak berjaya nih...huhuhuh..dah laa start baru ada 6 ekoq...dah kena penyakit pulokkk...sabaq,...sabaq..
-Kandang tak leh selalu lembab,
-Jgn ada armnb pembawa virus-mesti asingkan (quarantine)
-Jika ada yg dah kena...rawat segera (dptkan jab dari vet atau pakai minyak goreng ikan)
-kandang perlu dipulihkan dulu...setidak2nya...kuarkan arnab...spray kandang tuh ngan klorox.Biarkan selama 4 jam sebelum masukkan arnab semula.
__________________
JOE AGRO BIZ
Menternak,Memborong dan Menjual Arnab.
Website : Kebun Arnab Ar Rasya
Email : mjoe2447@gmail.com
HP : 0166490062
Lot 913C, KM4 Semabok,75050
Melaka Tengah,
Bandaraya Melaka Bersejarah
.

Last edited by Joe Mendula; Today at 04:17 PM.



posted by MYkampage @ 1:15 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net