hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

Ibu muda lagi..x der pengalaman...
Wednesday, February 17, 2010

Ari ini aku p jgk kat kandang Sinbad tu..aik..apsal dia dok kat luaq?..awat dia tak bagi susu kat anak dia?..aku tgk perut anak2 dia suma kempes2 jer…takkan dia tak reti bagi susu kot…aku try letak dia kat anak2 dia…dia duduk jap..pastu terus bingkas bangun sampai terpijak anak2 dia…aaahhh sudah..ni kompom tak reti nak bagi susu nih..nak wat cemana nih?...penin..penin…last2 aku mintak tolong adik aku pegang kaki dia..pastu aku letak anak dia kat perut..laju jer dorang menyudu cari puting…perghhhh..lega aku tgk tp si Sinbad ni jap2 meronta…meronta..cam x mau bagi susu…geli kot….hehehe maklum ler 1st time beranak…. Lepas suma dah buncit..aku lepaskan Sinbad..ehhh..pandai plak dia p jilat anak2 dia tu sekoq2….ibu misali kot nooo…ahaksss…




ni laaa namanya pengalaman, dah laaa ni 1st time arnab beranak, kena buat manual feeding plak tuh....cobaannn....



punya laaa payah nak bagi susu, ibu dia dok meronta2....last2 pegang kaki dia naaahhh..suap ja kat nak dia...belasah smp kenyang....nmpk gayanya kena tambah lagi satu kerja...hehehehe



posted by MYkampage @ 9:52 PM  
1 Comments:
  • At March 4, 2010 at 7:03 PM, OpenID arnabcute said…

    2 ekor arnab saya pun baru melahirkan babies pada 23 feb dan 25 feb..memang tak tau pun arnab nie nak beranak..tetiba jer tgk dah cabut bulu..pastu babies pun lahir..seekor arnab tu melahirkan anak tunggal, mulanya tak tau menyusukan anak..kitaorg pun wat cara manual feeding..pastu skrg dh pandai dah..gemuk sungguh anaknya..

     
Post a Comment
<< Home
 
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net