hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

TQ pak omar riverstone...
Friday, July 30, 2010
actually aku nk terima kasih kat pak omar dari riverstone rabbit farm pasai posting tentang kotak menyusu arnab tu...oleh kerana si brownie ni x reti nk menyusu anak dia, terpaksa laaa wat manual feeding, 1st time dulu kena 2 orang kalo nak proses ni, sorang pegang brownie sorang bagi anak dia menyusu...kuat meronta si brownie nih walaupun badan kecik...tp idea inovatif pak omar tu berguna untuk aku time ni..so aku tiru laaa kotak menyusu yang pak omar tunjuk dalam blog tu..tp aku pakai kotak kertas(kotak toner printer) je wat kotak menyusu tu..Alhamdulillah..berjaya gak aku susukan anak2 brownie ni sorang2...hehehe kotak ni memang banyak membantu....TQ pak omar..semoga jasamu menjadi pahala yang berpanjangan....amiiiinn..


kotak asal dari posting di blog riverstone rabbit farm



hehehe ni laa kotak menyusu tiruanku:






posted by MYkampage @ 1:32 AM   0 comments
si putih dan si tompok masuk list.....
2 ari lepas aku post pasai si tompok cabut bulu tp tak beranak, rupanya dia pakat dengan si putih beranak sekali, pagi ni si tompok deliver 3 ekor, si putih deliver 2 ekor...ingat si tompok ni saja cabut bulu..pasai sebelum ni dh byk kali mate tp x jadi..tp time ni jadi laa pulak...di pandai bagi susu kat anak dia....ibu misali la nih...






yang si putih ni pon 1st time beranak nih...perghhh very protective..garang sungguh..aku sua tangan nk ambik gambaq anak dia..terus dia serbu n tokak tangan aku..ish..ish garang sungguh noo....tp ok dia ni pon bleh jadi ibu misali gak..anak dia montel2 belaka...




yang ni si brownie ni buang tebiat ke hapa...lepas beranak dok cabut bulu lagi..sampai togel separuh badan....tp bulu tu bukan dia letak kat dalam bekas beranak tu..dia p letak kat tepi sel dia tu...tgk laa tu...ishh..ishh..kesian gak kat dia...nnt malam takut sejuk laa pulak..nyamuk pon banyak...ikut hang laa brownie oooiiii...


posted by MYkampage @ 1:19 AM   0 comments
brownie mendahului....
Tuesday, July 27, 2010
baru semalam wat posting ibu2 yg dok 'Q' nak beranak, tetiba pepagi nih brownie dengan selambanya melakukan upacara pecah tanah dengan kelahiran 5 ekoq. petang kemarin tgk sel dia bersih jer..pagi ni bersepah dengan bulu, perggghh semalam jer dia buat operasi, tp masalah si brownie ni dia x reti jd ibu walaupun dah 2 x beranak..dia x reti nk bagi susu, kena manual feeding jgk ler nmpk gayanya.....ni laa gambar yang sempat di snap tadi






ni plak si tompok dok cabut bulu ni ...dia cabut bulu lagi banyak pada brownie tp tgk tak beranak pon..saja wat gempaq kot..dak pon dia jeles kat brownie.....dengan gaya keibuan, tp blom berhasil....


tu ...tgk bulu yg kat bawah tu..punya laaa byk...
posted by MYkampage @ 10:31 PM   0 comments
yang cantik, yang cun...









antara arnab kami yang cun....
posted by MYkampage @ 7:57 AM   0 comments
terrace besi 3 storey









akibat penambahan arnab secara drastik sejak akhir2 ni, kami telah kekurangan kandang. untuk mengatasi masalah ni kami telah menempah sebuah kandang terrace besi 3 tingkat dengan setiap tingkat 5 sel. fuhhhh...selesai masalah ni wat sementara tetapi keadaan ni mungkin x lama pasai ada 2-3 induk dok 'Q' nk beranak, so pas ni kene order lain laaa nih.. space bangsal byk lagi cuma sangkar je yang kurang...hehehe tu laaa..orang nk beli x mo jual lagi...InsyaAllah batch yang akan datang ni mungkin ada untuk di jual...
posted by MYkampage @ 1:39 AM   0 comments
anak cipan dah besaqq....nk boh nama apa yer?..any suggestion??
Sunday, July 4, 2010
oleh kerana xder kamera, lama gak x update..hehehe nak update kene ada gambaq br syok...dl pakai SE tu gambaq ok skit..tp dah takde, pakai jer laa kamera communicator aku nih...hehehe janji ada gambaq....

so ni laaa..7 ekoq anak arnab kami yang dah makin besaq dah..termasuk laa yang telinga sebelah tu...sihat gak dia...cuma yang putih tu jer bebaru ni patah kaki..terperlus jaring sangkaq...tp dia pon aktif jer...kira ok laaa tu....

aku pon dh x tau nk letak nama apa kat depa ni..sapa2 tolong bagi idea sat nak boh nama apa kat depa 7 beradik nih...




yang ni paling aktif...keja dok melompat jer.............. ni laa ropanya si teling sebelah...comel woooo..

patent corak sama cuma sekoq tompok kelabu sekoq tompok hitam

yang ni ler patah kaki tu..tp setakat ni dah sembuh dah skit...dah x terkulai lagi dah....
posted by MYkampage @ 8:09 PM   1 comments
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net