hARi InI

Free Blog Content

Mai La Kita Sembang2






Stok Arnab Untuk Dijual
Buat masa ni blom ada stok untuk dijualbeli. tunggu kalo ada usha kat sini jer...

Kenapa TUPPERWARE?
-bermutu
-tahan lama
-bebas toksik
-selamat

Dapatkan barangan bermutu dari jenama TUPPERWARE dari kami, 019-2243423
Digital Printing / fast print / offset print Photocopy/Graphic design/Web Design/Powerpoint Presentation/Computer hardware/ software/Office Equipment/Computer consumables/Type setting / printing,Laminate / binding / print / scan / fax Banner / bunting / streamers/Premium Gifts/Business card/ rubberstamp/Wedding card.

www.redonetech.wordpress.com

IKLAN LAIN
Produk makanan kesihatan dan Kecantikan.

www.primaalliance.blogspot.com

Susu Kambing Plus Collagen. Minuman untuk kesihatan dan kecantikan.Produk Bermutu dan Halal edaran Prima Alliance Network

DuGaAn..
Monday, February 23, 2009
ni lps mkn kat kemang, jakarta...



ni kat masjid puncak, jln ke bandung...

ishh..lama x update...actually aku baru balik dari jakarta semalam, seminggu kat sana, kerja laa incik..apa lagi...try gak cari arnab kat sana..mak oiiii kat satu tempat tu..punya laa banyak org jual arnab..dari kecik smp dh nak mampooss pon ada...macam jenis,...murah palak tu..sekitar Rp60,000 jer....ish..ish..nasib baik x bleh bawak balik..kalo tak aku dah borong sumer...hahahah

sampai kat mesia..alamak berita sedih pulak..dah laa yang dua ekor kene kurap tu blom lega lagi...sekoq lagi plak patah kaki..terperlus lubang..adusss..."lion head" plak tuh....cobaan..cobaan...
posted by MYkampage @ 10:48 PM   1 comments
soalan aku dan jawapan sifoo
Saturday, February 14, 2009
Old Yesterday, 05:19 PM
Joe Mendula Joe Mendula is offline
Enthusiast
Join Date: Aug 2008
Location: Duyung, Melaka
Posts: 1,157
My Mood:
Joe Mendula is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kampage View Post
salam, mau tanya otai/sifoo, akunyer arnab tu ada seko yg aku rs kena penyakit. kat kaki dia ngan idung dia ada cam kelemumur berkuping2 kaler putih.. aku tgk arnab tu cam x selesa jer...cam gatal2 kot...lgsatu kat telinga dia pon ada..tp mcm ketul2 kecik kuping tuh...apa penyakit tuh?? bahayo ker tak kat partner dia??? ubat apa yg sesuai...toloooong ...tq

Kene pegi dapatkan jab dari vet secepat mungkin....kurap ler tuu....penyakit tu tak bahaya...tapi boleh menjangkiti arnab lain...berkurap sumanya nanti.

Tp bagi kwn sendiri....kwn akan lumur tempat jangkitan tuh dan sekitarnya dengan minyak goreng ikan dulu...pastu quarantine...jauh dari arnab2 lain...kalau 1 minggu tak improve...baru gi jumpa vet. Kat Vet swasta...1 jab tu kene RM30. Kat Jabatan Vet...RM10.

Kandang dah kena spray clorox nih....kosongkan beberapa jam lepas spray.
__________________
JOE AGRO BIZ
Menternak,Memborong dan Menjual Arnab.
Website : Kebun Arnab Ar Rasya
Email : mjoe2447@gmail.com
HP : 0166490062
Lot 913C, KM4 Semabok,75050
Melaka Tengah,
Bandaraya Melaka Bersejarah
.


Today, 04:11 PM
Joe Mendula Joe Mendula is offline
Enthusiast
Join Date: Aug 2008
Location: Duyung, Melaka
Posts: 1,157
My Mood:
Joe Mendula is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kampage View Post
ha'ah..akunyer bunny 2 ada simptom camtu laaa...blom satu badan laaa..kat kaki di jer ada kuping2 tu...aku dah lumur minyak lauk(minyak goreng ikan) dah..skang ni kuarantine dlm kotak...pagi tadi cek seko lagi pon sama cuma kurang skit dr yg 1st..

nak tanya tuan..kalo kurap tu apa penyebab dia??..nk kata cell kotoq..aku cuci ari2...hmmm..bleh ..ada cadangan pencegahan tak???

sori kalo byk tanya..hehehe nk jadi penternak berjaya nih...huhuhuh..dah laa start baru ada 6 ekoq...dah kena penyakit pulokkk...sabaq,...sabaq..
-Kandang tak leh selalu lembab,
-Jgn ada armnb pembawa virus-mesti asingkan (quarantine)
-Jika ada yg dah kena...rawat segera (dptkan jab dari vet atau pakai minyak goreng ikan)
-kandang perlu dipulihkan dulu...setidak2nya...kuarkan arnab...spray kandang tuh ngan klorox.Biarkan selama 4 jam sebelum masukkan arnab semula.
__________________
JOE AGRO BIZ
Menternak,Memborong dan Menjual Arnab.
Website : Kebun Arnab Ar Rasya
Email : mjoe2447@gmail.com
HP : 0166490062
Lot 913C, KM4 Semabok,75050
Melaka Tengah,
Bandaraya Melaka Bersejarah
.

Last edited by Joe Mendula; Today at 04:17 PM.



posted by MYkampage @ 1:15 AM   0 comments
Bunny Kene Penyakit


semalam aku tgk salah seko arnab aku ni cam x selesa jer duduk..asyik dok gigit kaki dia jer..so aku pon cek laa..tgk...ishhh awat bulu kaki dia makin kurang nih..siap ada kuping kecik cam kelemumur jer..sian plak aku,...bila aku tanya kat sifoo dlm forum bicarajutawan tu dia kat symptom kurap...alamaaakk..kena kurap pulokk...dia suggest aku letak minyak lauk kater org kedah..hehehe minyak goreng ikan laaa....then malam tu aku wat ler apa yang dia suggest....



alih2 pagi tadi sekoq lagi jadi macam tu jugak..tp x srius mcm yg pertama tuh..aku asingkan 2-2 sekali...aku lumur minyak lauk tu kat mana yng affected tuh...mai opis..opimate aku plak suh aku letak minyak kelapa dara plak.... siap malam ni aku lumuq minyak kelapa dara pulakkk...

ishhh..ishhh..tu laaa..sayang wooo..dua2 tu baka lion head tuh.....
posted by MYkampage @ 1:02 AM   1 comments
MYkampage agro project- all my bunnies
Wednesday, February 11, 2009
yang ni sepasang brown tu jantan tunggal...perghh pas ni byk laa awek dia....


ni lah sumer arnab yg ada...dulu aku campur sume dalam satu cell, skang dah agak besar skit aku asingkan 1 cell 2 ekor, bukan sepasang sebab jantan ada sekor jer..yang brown tu jantan..lain sumer betina....x sabar nk tunggu diorang kawen..nnt dpt ler byk anak2..heheheheheh
posted by MYkampage @ 1:59 AM   1 comments
MYkampage agro project- new bunnies
Wednesday, February 4, 2009
minggu lepas aku ada keja kat kl, so aku pakat ngan adik aku kat shah alam tu untuk p cari arnab, makkk oooi..puas aku tpon semua pengiklan dalam mudah.com tu nk beli arnab tp sumer cakap abih..adusss...last aku p kt amcorp mall sbb ada satu farm tu dia bukak kiosk kat situ tp ari tu dia x bukak pulaaak..aku dah mati akai dah....ingat nak ler dpt spesis lembah kelang plak...

last sekali aku tpon satu amoi kat ampang...dia kata ada stok...perrrrggghhhh.....selamat aku... rega ia pon ok..dari amcorp mall..kami shooot terus ke ampang.. tunggu dia kat tesco ampang...dia mai bawak kami p rumh dia...fulamak...sebijik rumah teres dia buat kandang arnab jer..ishh..ish..ishh.. arnab dia x ler byk sangat tp buleh laaa jugak..dalam 25 ekoq...

pilih punya pilih..akhirnya kami beli 4 ekoq..RM250... aku ambik sepasang..adik aku aambik sepasang... so ni laaa bunny yang dibawa khas dari lembah kelang untuk menyertai penghuni di 'banglo' aku tuhhhh
putih + brown


brown + white
posted by MYkampage @ 9:33 PM   2 comments
'Create
Aku Ler Nih

Name: MYkampage
Home: Sungai Petani, Kuala Ketil, Kedah, Malaysia
About Me: Sedang belajar menternak arnab....
See my complete profile
Cerita yang baru
Arkib Blog
GeNg ArNaB
Template by

Blogger Templates

BLOGGER

Tetamu
widgeo.net